historia mov

L'origen del moviment

És el "moviment" una forma d'expansió del cos, és la projecció i la seva germania, però que poc entenem de la seva gestació, de quina és la intricada xarxa fisiològica i anatòmica.

Quan parlem de "moviment", volem ser més holístics, sent quelcom més, que engloba tot tipus d'activitat física, esports, disciplines, mètodes, destinant a una finalitat (des de la simple necessitat per a la Supervivència, Oci, Salut, Independència,Benestar, Rendiment, Qualitat de vida, etc.). Ens referim a "cultura del moviment" que cadascun de nosaltres experimentem, desenvolupem i podem millorar durant la nostra vida.

Si fem una mica de memòria des dels albors de la medecina ja es tenia consciència de la importància del moviment per a una vida sana. Com es pot inferir d'aquest text antic.

"Totes les parts del cos que tenen una funció, si s'utilitzen amb moderació i exercitades amb treball es fan per aquest mitjà saludables i ben desenvolupades i envelleixen lentament, però si no s'utilitzen i es deixen ocioses, es tornen propenses a les malalties ... aquest és el cas especial d'articulacions i lligaments ..."

Hipócrates (460 – 375 a.C.)

La importància del moviment i de la consciència del cos en l'ésser humà és una dada que s'adquireix des de l'hàbitat matern. Des de les fosques sensacions fetals el moviment és l'única alternativa de comunicació per donar a entendre els nostres sobresalts i amansaments, la placidesa i el dolor i perquè no l'alegria i la tristesa. I és que coexistim amb el cos, , millor dit, només per ell sabem que existim, ens relacionem, ens instal.lem en l'espai, en el temps i en la vida. El cos informa de la realitat, no només de la física, sinó d'aspectes profunds de l'ésser humà, de com portem la vida, de com ens hi va, a la vida, o de com ens va. "El moviment" és una forma d'expansió del cos, n'és la projecció i la seva germania, expressa, des de la seva gestació, el seu desenvolupament, del qual forma part la tensegritat de l'ésser humà i del seu entorn, en la intrincada xarxa: emocional, psicològica, espiritual, fisiològica i anatòmica. Explicar això ja implica una transició a l'ementada màgia del moviment, tanmateix és la nostra inquietud (life movements, clínica i estudi del moviment) empatitzar amb determinats conceptes, rebutjar alguns mites i transmetre una versió simplificada per a l'enteniment de tots.

Contacte

De dilluns a divendres de 8h. a 20h.
Rambla Josep Mª Martí Nº 3 1ª 2º, Puigcerdà
Tel: 972 141 599 - contact@lifemovements.com


   

- Avís legal -