Uro-ginecològica i obstetrícia

La ginecologia osteopàtica ofereix la possibilitat de tractar problemes i molèsties funcionals de la regió hipogàstrica i la pelvis menor, així com també problemes que poguessin aparèixer durant l'època de gestació i post-part, a través de tècniques funcionals sense cap tipus d'agressivitat ni efecte secundari.

 • gine obtetricia uro ginecologia

  • Problemes musculars i fenòmens de tracció a la regió de la pelvis menor per retracció directa del sistema lligamentós, fascial o per cicatrius mal recuperades; que poden provocar, com a conseqüència, dificultats per a l'embaràs i durant l'embaràs, com per exemple, incontinència orinària o facilitar el terreny per a infeccions de repetició, així com també el prolapse de matriu en la dona i la inflamació prostàtica en l'home.
  • Aquests problemes tenen una resposta excel.lent amb el tractament osteopàtic.
  • Les molèsties al pit també poden ser musculars o a causa de la postura.
  • ­Tots aquests problemes també poden causar dolor a la columna vertebral, així com també sensació de ciàtica o altres manifestacions músculo-esquelètiques que no tenen cap explicació en el camp de la medecina convencional.
 • L'embaràs és una etapa de ràpids canvis i el tractament osteopàtic pot ajudar el cos a adaptar-s'hi. Durant les 40 setmanes de gestació l'augment de pes i la modelació corporal crea un desplaçament posterior del centre de gravetat, que combinat amb un augment de l'elasticitat muscular i els lligaments, genera un estrès mecànic que pot produir símptomes com mal d'esquena generalitzat, ciàtica per comprensió nerviosa, mal púbic o sacre ilíac. De la mateixa manera, per acomodar des de la fase embriológica al desenvolupament del fetus en creixement, el cos és sotmès a grans canvis en la seva anatomia com en la seva fisiologia, que estan interrelacionats i és millor que conservin el màxim equilibri. Alguns són òbviament visibles i altres són més subtils, ja que són conseqüència dels factors hormonals que afectaran el funcionament de la majoria dels sistemes. L'objectiu del tractament osteopàtic és ajudar a aquest procés natural maximitzant l'habilitat del cos per adaptar-se als canvis de la forma més eficient possible i minimitzant el dolor i la incomoditat de la mare i el nadó.

 • Una altra raó per la qual és important el tractament osteopàtic durant l'embaràs és la d'ajudar a preparar un part de la manera més fàcil i còmoda possible. Un bon equilibri estructural en les articulacions de la pelvis i la columna lumbar ajudarà el nadó a encaixar-se en una posició correcta i a trobar el camí més fàcil en el canal del part. La falta de mobilitat a la pelvis de la mare o el fet que aquesta ( la pelvis), no tingui una bona mecànica, poden interferir en el pas del nadó. Aquestes restriccions articulars poden ser corregides fàcilment i amb seguretat mitjançant el tractament osteopàtic.

  Durant les darreres setmanes de l'embaràs, el tractament osteopàtic pot ajudar a resoldre tensions de la paret abdominal i el sòl pèlvic Això es tradueix en una millora en la qualitat del moviment de tota la cintura pèlvica, estimulant la resposta neurològica i hormonal que, al mateix temps, permetrà l'estimulació de les contraccions uterines en el moment del part.

 • S'ha de seguir el tractament, perquè els efectes sobre l'estructura física de l'embaràs i el part són difícils de resoldre completament per si sols en la majoria del casos. El cos es beneficiarà d'una revisió per tal d'assegurar que la columna, la pelvis i les costelles tornen a la seva posició normal. En alguns casos, a més, la tensió que ha de soportar la pelvis de la mare durant el part pot generar lesions mecàniques i/o estructurals que crearan futures disfuncions, com per exemple, dolor en les relacions sexuals, incontinència orinària i/o fecal, que es poden resoldre d'una manera relativament fàcil amb el tractament osteopàtic. Per altra banda, durant la lactància és comú sentir dolor a la part mitja i alta de la columna. El tractament osteopàtic d'aquestes zones pot alleugerir-ne la incomoditat. A més, l'osteòpata pot aconsellar les millors postures tan per donar el pit, com per dormir i per a la resta de les activitats diàries.

Contacte

De dilluns a divendres de 8h. a 20h.
Rambla Josep Mª Martí Nº 3 1ª 2º, Puigcerdà
Tel: 972 141 599 - contact@lifemovements.com


   

- Avís legal -